Copyright 2008 © Anton A. van Aar, all rights reserved. KvK 17209894
Voorwaarden
Privacy
Contact
Wil je samen met zes vakgenoten kennis maken met deze originele manier om wegwijs te worden in Inkoop- en contractmanagement? Neem dan met ons contact op om een afspraak te maken.
Inkopen of Omkopen?
Procure-IT had 21 juni jl. voor hun klanten een inkoop-spelsessie belegd en ik was alvast maar in mijn nieuwe functie als klant benoemd. Inkoop zit daar niet direct in mijn portefeuille, want ik ga niet over geld, dus zat daar geen gevaar in. Integriteit is een issue in de overheid, nietwaar?

De sessie was leuk. Anton had met een paar klanten een soort mix tussen ganzenbord, trivial pursuit, een puzzel en barricade gemaakt. De bedoeling was dat je via kaartjes met vragen en stellingen met elkaar over de verschillende stappen in het inkoopproces discussieerde en de dilemma's besprak. Nuttig om te doen als je met een groep aan zo'n traject begint en een leuke variant op rollenspelen tijdens trainingen. Het was echt aardig om te doen. De locatie was prima: geen glanzend hotel en flitsend gedoe, maar een ruime zolderkamer in een partycentrum in Nieuwegein met gewoon drankjes, soep en broodjes. Goed verzorgd en gastvrij en niks overdadigs. Ik moest iets eerder weg dus heb ik het einde niet meegemaakt, maar ik denk dat de nablijvers absoluut niet gepusht zijn om het spel á raison van €129 (en dat is echt ver beneden de kostprijs) te kopen. En dat vind ik erg prettig; omkopen is bij mij immers slecht inkopen. Dat hebben ze dus goed begrepen daar.

Stefan Funnekotter
Hoofd ICT, Documentatie- en Informatiemanagement at Inspectie voor de gezondheidszorg
<meer reacties> lees verder.
Demo.
PMgames
  Process Model Games
Your puzzle is our solution!


Nieuw interactief Inkoop- & Aanbestedingsspel

Het eerste spel op het vakgebied Inkoop & Aanbesteden is op de markt verschenen. NEVI heeft 20 exemplaren van dit spel aangeschaft. Dit is een compleet nieuwe manier om in groepen met een competitieve spelvorm interactief met het inkoopvak bezig te zijn. Met dit spel kan onder begeleiding van een NEVI trainer een afwisselende discussie en uitwisseling van kennis en ervaring plaatsvinden over tal van thema’s rond het inkoopproces. Het spel kan door verschillende groepjes van (veelvouden van) 4 personen apart maar wel tegelijkertijd gespeeld worden. Tijdens het spelen vindt over de thema’s en stellingen reeds discussie plaats binnen de verschillende groepjes die het spel spelen. De thema’s waarover discussie plaatsvindt (spelkaarten) kunnen naar willekeur gekozen worden, van zeer breed tot zeer gericht rond een bepaald thema (eventueel specifiek gemaakt naar het thema van de bijeenkomst). Na het einde van het spel zijn er een aantal spelkaarten waarover geen consensus is bereikt binnen de groepen. Deze kunnen onder begeleiding van de NEVI trainer dan plenair worden bediscussieerd.
Eerdere workshops:
APG                                        juni 2012
Emeritor                                 
mei 2010
UWV                                      
november 2009
CM Partners                          
november 2009
Hypsotech                              
september 2009
Proquro                                  
augustus 2009
Waterleidingmaatschappijen
  april 2009
Stork
                                       november 2007
Delta Lloyd                             september 2008
Frieslandbank                        november 2008
SNS REAAL-continu binnen opleidingsprogramma
Procure-IT                              
oktober 2007
Email